Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Страховете от избора на Тръмп за президент са пресилени

Д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон, в предаването Светът е бизнес, 30.05.2016

Д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Доналд Тръмп вече има необходимата подкрепа, за да бъде номинираният кандидат-президент на Републиканската партия. Хилъри Клинтън се опитва да спечели доверието. Бърни Сандърс все още не се е отказал, но той няма особени шансове. Това каза д-р Асен Асенов, преподавател по икономика в Американския университет във Вашингтон, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Намаляването на данъците е една от точките в икономическата платформа на Доналд Тръмп. Сред останалите са привличането на американския капитал обратно в САЩ чрез намаляване на данъците и регулациите, както и балансиране на бюджета. Проблемът е дали могат тези цели да бъдат съвместени, коментира д-р Асенов. 

По думите му страховете в Европа, в частност и в България, свързани с евентуалния избор на Доналд Тръмп за президент на САЩ, са пресилени. „Доналд Тръмп е разумен човек. Европа и България не бива да се страхуват“.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес