Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Какви са посланията на Путин от посещението му в Гърция

Симеон Николов от Българското дипломатическо дружество в Светът е бизнес, 30.05.2016

Симеон Николов от Българското дипломатическо дружество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симеон Николов от Българското дипломатическо дружество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

При срещи на високо равнище освен да се планират решения на стратегически въпроси, се отправят и послания. Това направи и Путин. Той повтори тезата си, че противоракетната отбрана застрашава Русия. Това каза Симеон Николов от Българското дипломатическо дружество в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според него посещението на руския президент е имало и друга цел - а именно помощ за изясняването на отношенията на страната с Турция. "Гърция е страна, която познава много добре Турция и може да даде препоръки и съвет.", допълни той. По думите на Николов българското правителство не контактува добре с това на Ципрас във връзка с по-мащабни въпроси. "Отношенията между Гърция и Турция винаги са били напрегнати, но затова пък те са много по-информирани", посочи дипломатът.

"Най-важното по отношение на енергийния въпрос е, че Путин ясно заяви на европейските страни, че икономическото сътрудничество е гаранция за запазването на мира. Това идва на фона на преразглеждането на икономическите санкции срещу Москва." Според Николов те няма да отпаднат.

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес