Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Чрез мобилните технологии всеки става репортер

Светът е бизнес 19.05.2016

Снимка: Justin Chin/Bloomberg Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Yatrus Analitycs е технологична компания, която, чрез алгоритми, цели да помогне на новинарските компании да откриват правилната компания в реално време възможно най-бързо. Така например на 9 април имаше ужасен атентат във Филипините, ден преди изборите там, за който нашата платформа разбра три часа преди Reuters и час и половина преди Associated Press. Това заяви основателят на Yatrus Analytics Божидар Георгиев в „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria, който заедно с директорът на Founder Institute Sofia Милен Иванов говори както за компанията си, така и за това как института му е помогнал да разработи идеята си и да стартира, както и за предприемаческата среда в България.

Благодарение на мобилните технологии хората са се превърнали в репортери, каза Георгиев, като допълни, че неговата фирма филтрира цялата информация, която се публикува в социалните мрежи и други места в интернет пространството и я предоставя по увлекателен начин.

Ние правим поредица от събития, където популяризираме нашата програма и заинтересовани предприемачи се включват или не. Божидар ни видя на едно такова събитие, решид а пробва и ето го един от нашите най-добри завършили студенти, четири месеца по-късно с такъв успех, каза Иванов, като добави, че през октомври стартира втори сезон на неговия институт, където се надяват да привлекат поне 50 отбора, при начини на първия сезон 30, от които 12 са завършили.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес