Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Истерията около TTIP е вредна и има елементи на хибридна война

Евродепутатът Светослав Малинов в Светът е бизнес, 18.05.2016

Евродепутатът Светослав Малинов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Евродепутатът Светослав Малинов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Имам доста дълбоко възмущение относно пропагандата срещу Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (TTIP) между САЩ и Европа". Това каза евродепутатът Светослав Малинов в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. "Невъзможно е с това споразумение да се случат две неща. Първо - да се водят открити преговори. Това е толкова абсурдно... Същевременно е абсолютно невъзможно това да бъде прието на тъмно. То ще бъде обсъдено и приготвено по начина, по който върви в момента. След което, може би година или две консолидирания текст ще бъде оставен да бъде прочетен и разнищен".

з вярвам на договарящите, че всичко е под контрол и е наред, но това не значи, че след като бъде готово споразумението няма внимателно да го проуча и искам да видя отстъпки от страна на Америка. Тази истерия е изключително вредна".

На въпроса дали според него в тази истерия има елемент на хибридна война Малинов каза: "Да, убеден съм в това". "Според мен американците вече губят интерес да се занимават с неохотен търговски партньор, като Европейския съюз. Аз имам много лоша прогноза и съм убеден, че тази година няма да приключат преговорите".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес