Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Очаква се силен летен сезон на българското Черноморие

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в предаването Светът е бизнес, 17.05.2016

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очаква се силен летен сезон на българското Черноморие през 2016. Общият брой на туристите, които ще бъдат обслужвани по българското Черноморие достига около 10,3 млн., от които около 4,6 млн. ще бъдат чуждестранните туристи и 5,5 млн. българските такива. Това каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

През 2016 броят на българите, които пътуват в страната, достига 17,8 млн. "Очакваме над 10 млн. чужденци да посетят България", посочи той. 

Експертът коментира още проблема с недостига на кадри в туризма. По думите му в началото на сезона винаги има недостиг на кадри, но тенденцията, която се наблюдава, е, че по време на пика на сезона всички хотели са комплектовани с такива.

Той поясни също така, че от предходните години не е имало "съществени" оплаквания по отношение на качеството на българския продукт. Близо 38% от чуждестранните туристи избират да посетят отново българското Черноморие.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес