Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Бизнесът с cloud услуги ще стигне $400 млрд. до няколко години

Туньо Зафер в Светът е бизнес, 12.05.2016

Туньо Зафер, изпълнителен директор на pCloud. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Туньо Зафер, изпълнителен директор на pCloud. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В световен мащаб cloud услугите се използванет на 20% от своя капацитет и имат потенциал да достигнат пазарен обем от около 300 - 400 млрд. долара в следващите няколко години. Това каза Туньо Зафер, изпълнителен директор на pCloud в своя коментар в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите на Зафер потребителите от България са в топ 20 на пазарите, в които компанията оперира, а по отношение на бизнес-акаунтите е в челните позиции.

"Радващ е фактът, че българските компании обръщат все по-голямо внимание на възможностите, които предоставят облачните услуги и се възползват от предимствата на една услуга на световно ниво, със световно качество, но с екип, който се намира тук, в България".

Един от най-сериозните пазари на компанията е Азия, каза още Зафер. "Горе долу на същото ниво е Европа, но САЩ е най-силният ни пазар". "Целта ни е първо да направим услугата още по-конкурентна и на този етап нямаме планове за публично представяне на компанията, но сме отворени за всякакви партньорства". 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес