Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Черноморският регион е най-рисковата зона за военни конфликти

Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите, в предаването Светът е бизнес, 28.04.2016

Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Черноморската зона продължава да бъде най-рисковата зона в света за близки потенциални военни конфликти. Това каза Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria. 

Военните конфликти започнаха още през 2008 с войната в Грузия, с която Русия заяви на света, че тя отново може да бъде регионална военно-стратегическа сила. "Колкото по-слаба става икономически през следващите 18-24 месеца, толкова по-опасна ще бъде военно-стратегически", заяви експертът. 

Времето, в което Русия е в състояние да направи по-решителен ход и промени геополитическите отношения е през следващите 18 месеца. 

Той коментира още сътрудничеството между България и Румъния. По думите му Европейската лига за икономическо сътрудничество лансира инициатива „Форум Европа“, организация на бизнес лидерите от двете страни, които ще играят ролята на група за натиск от страна на бизнеса за това правителствата на България и Румъния да работят заедно за определяне на дневния ред на председателствата си. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес