Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

България се лута между решенията на големите играчи и вътрешни интереси

Светът е бизнес, 22.04.2016

Здравко Попов, дипломат, президент на Института за публична политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Здравко Попов, дипломат, президент на Института за публична политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Начинът, по който се развива капитализмът днес все повече мутира в нещо, което все повече наподобява феодализъм, отколкото по-висока степен на капитализъм. Навлиза терминът паричен феодализъм. Това каза Здравко Попов, дипломат, президент на Института за публична политика в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

​"Голямата концентрация на пари и власт в неинституционализирани, нелегитимни центрове на власт нарушава основни принципи на демокрацията - тази власт да бъде делегирана по някакъв начин от мнозинството". 

По повод възобновяването на разговорите между НАТО и Русия специалистът каза: "Съветът функционираше, като много важен инструмент за координиране на действията и замразяването на дейността му беше в ущърб и на двете страни", а що се отнася до външнополитическото поведение на България, Попов каза:

"България се лута между решения на големите играчи и някакви местни мерки, които са свързани по-скоро с някакви вътрешнополитически мотиви интереси, отколкото с ясен национален интерес и ясна европейска позиция". 

Чуйте целия коментар: 


 

Последни новини
Още от Светът е бизнес