Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Инж. Георгиев: Българската атомна централа се охранява по-добре от някои западни

Светът е бизнес, 30.03.2016

Инж. Станислав Георгиев от Българския атомен форум. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Инж. Станислав Георгиев от Българския атомен форум. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конференциите за ядрена сигурност не са често срещано явление. Тя вероятно е провокирана от терористичната заплаха и събитията, които станаха в Белгия и Франция. Това каза инж. Станислав Георгиев от Българския атомен форум в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria по повод предстоящата Конференцията за ядрена сигурност във Вашингтон, която ще събере лидерите на 50 държави.

„Ще се обсъдят предварително всички възможни невзети мерки за всички централи в света. Както беше при последствията от Фукушима, ще има задължителни мерки, които трябва да бъдат взети от всяка централа“.

По думите на специалиста „България не трябва да има безпокойство“ по отношение на охраната на своята ядрена централа, защото строгите охранителни мерки са „от трикилометровата зона и стигат до най-чувствителното оборудване в атомната централа“.

„Българската атомна централа е много по-добре охранявана даже от много западни централи“.

Гостът коментира необходимостта от нови ядрени мощности в България, намеренията на Германия до 2022 година да спре своите ядрени централи, както и връзката между Международната конференция за климата във Франция и бъдещето на ядрената енергетика.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес