Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Хотелиерите се насочват към алтернативни на All Inclusive услуги

Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма, в предаването Светът е бизнес, 25.03.2016

Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Доминиращата услуга по българското Черноморие и това лято остава All Inclusive, но все повече туристи търсят алтернативни услуги и хотелиерите ще се стремят да им ги предложат. Това заяви Георги Николчев, председател на Българската асоциация на собствениците в туризма, в предаването "Светът е бизнес" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му, за да бъдат решени проблемите в сектора, е необходимо държавата да изгради цялостна стратегия и да следва ясна и твърда политика, основана на стабилни правила. Относно думите на министъра на туризма Николина Ангелкова, че се очакват с 30% повече чартърни полети това лято на летищата във Варна и Бургас, Николчев заяви, че най-точните данни ще станат ясни в края на април, когато ще се синтезират всички заявки от туроператорите. 

Проблемът с плажовете той коментира така:

Държавата търсеше максимална печалба от плажовете, дадоха се концесии на безумни цени и концесионерите от своя страна натиснаха туристите. Вместо това трябваше да се използва опитът на други страни и плажовете да са свързани с хотелите. 

Според експерта делът на сивия сектор в туризма за неотчетени нощувки не е голям, защото основна част заемат големите хотели, които регистрират всичко заради проверките. По думите му, за да се подобри сигурността, държавата и браншовите организации трябва да работят ръка за ръка. 

Всички хотелиери и тези, които отдават под наем квартири или хотелска част, трябва да внимават при регистрацията на данните - те да са абсолютно точни и при най-малкото съмнение да се сезират проверяващите органи. Въведените данни трябва да се проверяват от полицията.

Целия разговор може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес