Смарт час

Понеделник, 20:00 часа

Водещ: Живка Попатанасова

Мисията на съвременния учител е да събуди интерес у децата

Дора Симеонова, ръководител Школа „Любознайко“; Силвия Статкова, ръководител на Студио за поп и джаз пеене; Адриана Кръстева, Студио за поп и джаз пеене, Смарт час, 29.07.2019

При обучението на деца в съвремието вече се търси забавния елемент, как да се привлече вниманието им. Мисията на съвременния учител е да събуди интереса у тях. Това каза Дора Симеонова, ръководител Школа „Любознайко“, в предаването „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

Според Симеонова обучението чрез игра е най-подходящо за децата, а развиването на уменията им за работа в екип е ключово.

„Съвременният живот налага изискванията децата да умеят да се вписват и да работят в екип... Те трябва да намират забава и да получават възможност да се учат, да получават нови знания и социални умения да комуникират“.

Силвия Статкова, ръководител на Студио за поп и джаз пеене, коментира предизвикателствата при развиването на умения в ранна детска възраст. Тя подчерта, че що се отнася до музиката, от съществена важност за един учител е любовта към децата и към изкуството, което им преподава.

Според нея създаването на приятелства между различните ученици и размяната на опит между тях също са важна част от процеса.

За същото мнение се застъпи и Адриана Кръстева, Студио за поп и джаз пеенеВижте целия разговор във видео материала.

Последни новини
Още от Смарт час