Митове и истини за професията на трейдъра

Владимир Рибаков, професионален трейдър и основател на Traders Academy Club, В развитие, 05.12.2018

Очаква ни интересно бъдеще в икономиката, което може да принадлежи на развиващите се страни. Това коментира в интервю за Bloomberg TV Bulgaria Владимир Рибаков, професионален трейдър и основател на Traders Academy Club, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

„Анализите на фундаментите показват очаквания и желания. Техническите анализи дават точно това – вероятности, основаващи се на факти.”

Рибаков обясни какво показват анализите за развитите пазари.

"Показват, че ни очаква интересно бъдеще. От една страна ще бъде предизвикателно, но ще бъде интересно за развиващите се страни. Възможно е развитите страни да се сблъскат с повече проблеми, но е възможно бъдещето да принадлежи на развиващите се икономики".

Най-голямото предимство на трейдъра е, че е свободен, коментира той.

„Може да търгувате почти навсякъде, където има добра връзка с интернет. Недостатъците са, че доходите не са толкова стабилни, колкото си представяте. Може да отчитате невероятни седмици или месец, а следващите месеци да бъдат напълно противоположни. Трябва да разбирате това и да знаете как да се справите с него“.

Най-големият мит свързан с търговията е, че всеки може да бъде трейдър, уточни Рибаков.

„Не всеки може да го прави – това изисква много специфични качества. Трябва ви голяма дисциплина и способност да се справяте с трудностите. Ако може да се справите с това и нямате конкретни очаквания да печелите пари всеки ден или всяка седмица, бъдещето ви като трейдър може би ще бъде добро“.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от Предавания