Volkswagen планира да продава електромобили на цена под 20 хил. евро

Технологичен коментар на Елена Кириловa, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 09.11.2018

Volkswagen има намерение да продава електромобили за под 20 хил. евро и да защити германските работни места като превърне три фабрики в производители на конкурентни превозни средства на тези на Tesla, твърдят източници, запознати с плановете на компанията. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"VW и други автомобилни производители не успяват да се адаптират бързо към строгите правила, въведени, след като беше открито, че компанията е извършила измами с тестовете за дизелови емисии, а миналия месец главният изпълнителен директор Херберт Дийс предупреди, че германската автомобилна индустрия е пред изчезване".

Плановете на VW за електромобила са за производствен обем от 200 хил. превозни средства. Въпросът ще бъде обсъден на среща на надзорния съвет на 16-ти ноември, твърди източник, запознат с въпроса, коментира Кирилова.

"Друго превозно средство – I.D. Aero, ще бъде създавано в завод, който в момента произвежда VW Passat, допълва източникът".

Производителят на автомобили, който на този етап отказва да коментира плановете си, също така се очаква да обсъди големи партньорства с производителя на батерии SK Innovation и с конкурента си Ford, отбеляза тя.

Целия технологичен коментар може да проследите във видео материала.

Последни новини
Още от Предавания