Блокчейнът като инструмент за създаване на сигурност при плащане

Стоян Ангелов, главен изпълнителен директор на Evedo, Елена Калпакчиева, маркетинг директор на Evedo, UpDate, 07.10.2018

Главният изпълнителен директор на Evedo Стоян Ангелов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният изпълнителен директор на Evedo Стоян Ангелов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria


Идеята за Еvedo се роди преди няколко години. Стартъпът събира в една екосистема организатори на събития, артисти, диджеи, говорители на конференции, спонсори и компании, осигуряващи инфраструктурата за събития, кoментира Стоян Ангелов, главен изпълнителен директор на Evedo. Целта ни е да привлечем хора, които биха станали потребители на платформата, но и потенциални инвеститори, каза Елена Калпакчиева, маркетинг директор на Evedo, в предаването „UpDate” с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова.

Ангелов обясни, че целта на Evedo е да решава реални проблеми във всяко едно от тези направления чрез блокчейн технологията.

„С предишния ми опит и с помощта на целия екип, който е свързан с всеки един от тези бизнеси, успяхме да реализираме проекта и да съберем всички бизнеси в една екосистема“.

Българската компания планира да надгради идеята си.

"Ще създадем още един уебсайт, на който ще се продават билети за събития без комисионна".

Чрез блокчейн технологията плащането създава сигурност за изпълнителя и организатора на събитието, като осигурява лесно протичане на работата, тъй като плащането се извършва при изпълнението на определени условия, разказа събеседникът.

Глобалният бизнес генерира годишно приходи на стойност 850 млрд. долара, от които над 500 млрд. долара са за продажбата на билети за вход на събитие, а 200 млрд. долара са за ангажименти на артистите, твърдят от компанията.

„Смятаме, че сумата надхвърля 850 млрд. долара, тъй като официалната статистика не отчита малките събития. Плаформата Evedo ще помага и на хората, които имат желание да организират събитие в малка галерия с капацитет за 50 души. Малките събития са ключов фактор на пазара“.

Evedo планира да осъществи първично монетно предлагане (ICO), за да събере средства.

„Това е най-интелигентният начин за привличане на финансиране, защото опциите са много повече. Ексклузив продажбите са ограничени до 2000 етъра (криповалутата Ethereum), тъй като целта ни е да избегнем привличането на първоначален инвеститор. По този начин ще финансираме останалата част от първичното монетно предлагане. Голяма част от събраните средства са предвидени за реклама“.

Също така планираме да разширим екипа, каза още изпълнителният директор на Evedo.

"Маркетингът на продукта ни е много специфичен, тъй като маркетираме услугите, които участниците в екосистемата ще използват впоследствие. Сред услугите са продажба на билети, наем на пространства, ангажиране на компании, които продават техника и устройства, необходими за организацията на едно събитие",

уточни Калпакчиева.   

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Последни новини
Още от Предавания