Опозицията не постави правилната тема на искания вот на недоверие

Антоанета Христова, политически психолог, Бизнес старт, 28.06.2018

Вотът на недоверие по принцип се използва от опозицията за представяне на едно ясно, остро, категорично разграничаващо се от това на управляващите, политическо говорене. Изглежда опозицията в България не е много убедена в нуждата от предсрочни избори и готовността си за тях. Вотът на недоверие е по-скоро заявка на опозицията, че те са тези, които могат да посочат належащите проблеми в страната. Почти всичко, с изключение на първоначалното заявяване, не се случи по време на искания вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. Това каза проф. Антоанета Христова, политически психолог, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Социалната тема е тази, от която българите страдат и нито едно правителство не се справя успешно с тази тематика, защото тя е трудна и изисква високо финансиране, посочи проф. Христова. Проблемите, които са основни в страната и предизвикват най-много дебати са свързани в по-голямата си част с тази тема. Това би трябвало да се коментира и в правителството, да се поставят точно такива социални въпроси, добави тя. Именно това е и профилът, зад който трябва да застане една лява партия, но това не се случи, коментира още гостът.

Опозицията трябваше да помни на гърба на коя тема и те, и ГЕРБ спечелиха изборите. Това е социалната тема, за която обществото е много чувствително. По тази линия са големите сблъсъци, но в този вот на недоверие тази тема не беше засегната.

Вижте във видео материала целия разговор. 

 

Последни новини
Още от Предавания