Тайната за успешен бизнес е да се поучаваш от по-големите, а не да ги копираш

Изабела Церовска, собственик на Beti Bones, Бизнес среща, 28.06.2018

При развиването на един бизнес е изключително важно и полезно да се следи работата, която вършат другите в този сектор. Трябва да се следи какво правят не само по-малките, но и по-големите компании на пазара. „Няма как да се открие топлата вода. Много неща вече са направени, но инспирацията движи самата марка и е важно да имаш поглед върху това, което правят другите, а не да ги копираш“. Това коментира Изабела Церовска, собственик на Beti Bones, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

За Церовска хобито неусетно се е превърнало в успешен бизнес. Тя започва своя бизнес с ръчно изработено бельо, защото ѝ  харесва да експериментира с материали и материи. Първите ѝ клиенти са нейни приятели и близки, които я подкрепят и ѝ дават тласък и насърчения, за да направи своето хоби истински бизнес.

Започва сама и работи от дома си, но благодарение на социалните медии бързо намира своите клиенти и разраства поръчките си до около 100 броя на месец.

„Всичко изработвам сама, защото държа да мине през моите ръце. Вече имам отработена система – започвам от кроенето и рисуването, а до самото ушиване ми отнема около час за един чифт.“

Церовска разказа, че има много приятели и познати, които се занимават с хендмейд и според нея този бизнес няма да изчезне и допълни, че той е един от най-добрите начини да се покаже какво може даден човек. По този начин те се разграничават от големите марки, което според нея е много важно.

Към момента тя има ателие в София, но често се налага да пътува до Пловдив, както и до по-големите ни морски градове, за да се среща с клиенти. До този момент има участие на един фестивал в Лондон, но пък от него е почерпила доста опит и контакти. За сега освен с опита с клиенти в Лондон, има и опит в САЩ, а доста често има поръчки и от Франция. Церовска сподели още, че има амбиции да развие своя бизнес, като започне с разширяване на магазините си в страната, а след това и извън нея.

Повече от срещата вижте във видео материала. 

Последни новини
Още от Предавания