Изчезване на биткойн би се отразило сериозно върху всички криптопазари

Владислав Драмалиев, директор на Фондация Битхоуп, В развитие, 28.06.2018

Много силно отражение върху всички криптопазари би предизвикало изчезване на биткойн. В момента именно той е гръбнакът на цялата криптосфера. Биткойн е резервната валута на криптосвета и едва ли това ще се промени. От технологична гледна точка той не може да предостави това, което предлагат някои нови валути, но за сметка на това той е изключително сигурен. Още един плюс е фактът, че зад него не стои определена компания. Това каза Владислав Драмалиев, директор на Фондация „Битхоуп“, в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

Криптовалутите са интересен, високорисков актив. Именно това ги прави привлекателни за инвеститори, посочи още Драмалиев. Според него биткойн е една от най-сигурните валути, но фактът, че не е възможно да се купи определена единица от него е недостатък за инвеститорите. Въпреки това, в момента пазарната му доминация расте и се наблюдава отливане от останалите валути и пренасочването към инвестиране именно в биткойн.

Добре е, когато се предприемат инвестиционни стъпки, човек да е максимално запознат със сферата, конкретния проект и това кой всъщност стои зад него. Често маркетингът е бляскав, но проектът не решава истински проблем и би могъл да съществува и без наличието на криптовалута. Наблюдава се създаването именно на такива проекти, които нямат нужда от криптовалути и блокчейн технологии. В този случай те не се реализират по най-добрия начин, тъй като технологиите силно оскъпяват услугата.

Вижте във видео материала целия разговор. 

Последни новини
Още от Предавания