IPO-то на Градус ще е успешно при набрани 65 млн. лв.

Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Градус АД, Бизнес старт, 21.05.2018

100 млн. лв. свеж капитал се очаква да бъде привлечен след включването на „Градус“ АД на Българската фондова борса. Това коментира Ангел Ангелов, изпълнителен директор на компанията, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

За да бъде успешно публичното предлагане, ще е нужно набирането на поне 65 млн. лв., посочи Ангелов, но добави същевременно, че сумата ще бъде надмината благодарение на високия интерес както от български, така и от чуждестранни институционални инвеститори. Друга цел е и привличането на по-малки инвеститори, които търгуват активно, поясни директорът на дружеството от Стара Загора.

Ние вярваме в Българската фондова борса и смятаме, че тя ще достигне нивата, които всички ние желаем.

100% от набраните средства от публичното предлагане ще бъдат инвестирани в доказани линии на компанията. Според него "Градус" АД вече е достигнала нивото да бъде публична компания.

Видяхме всички плюсове и минуси на това да бъдеш публичен и смятаме, че плюсовете са доста повече. Смятаме, че „Градус“ АД  вече е достигнала нивото да бъде публична компания – това дава достъп до много капиталови пазари и въобще друг статут на компанията.

Вижте повече във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини