Принцът на Саудитска Арабия повежда кралството към нови хоризонти

Кузман Илиев в Светът е бизнес, 05.07.2017

Кузман Илиев в Светът е бизнес. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria. Кузман Илиев в Светът е бизнес. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Новият престолонаследник Мохамед бин Салман, синът на краля Салман, идва с нова визия, олицетворява младото поколение и носи промяната в икономически и външнополитически план с още по-смели идеи – много експанзивни и ясно демонстриращи, че Саудитска Арабия вече ще иска да доминира региона.

Това коментира ководещият на предаването „Boom&Bust” Кузман Илиев в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Николай Кръстев.

„За да може принцът да успокои населението, което страда от икономическите проблеми, за да може да покаже на старото поколение, че е един силен владетел, той ще опита във външнополитически аспект да демонстрира сериозни успехи”, заяви Илиев.

Ководещият добави, че Мохамед бин Салман е инженерът на войната в Йемен срещу хусите, подкрепяни от Иран. Мозъкът на блокадата над Катар е също той. Според Илиев това, което проличава от думите и действията на Мохамед бин Салман, е, че Саудитска Арабия е готова /дори военно/ да завладее Катар.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от Предавания