Иносенсио: Пазарите в САЩ усещат домино-ефекта на разпродажбите в Европа

Пазарен коментар на Рейми Иносенсио, 08.02.2016

Рейми Иносенсио, Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Рейми Иносенсио, Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите в САЩ този понеделник са на дълбоко червена територия , като усещат домино-ефекта на разпродажбите в Европа. Най-големите "камъни на шията" са финансовите институции. Акциите на технологичните компании са подложени на натиск, като миналия петък. Това каза в своя коментар Рейми Иносенсио от Bloomberg в предаването Investbook.

"Разпродажбите при софтуеърните и интернет компании продължават и днес. Microsoft е надолу с 2 процента, Facebook спада с цели пет, което е най-големият му спад от повече от година. Акциите на социалните мрежи изпълзяха малко нагоре, но все още са надолу с 3,5%".

Иносенсио коментира и спада на петрола, който също натежава на пазарите. По думите му, цената на петрола е на доста ниско ниво, като "WTI се търгува на близо най-ниските си нива за сесията. Спада с около 2% в Ню Йорк. Суровият петрол спада със същото ниво. На годишна база WTI спада с 18%, а това е, заедно със загубата от 35% от стойността му през 2015".

"Днес в ексклузивно интервю за Bloomberg News главният изпълнителен директор на най-големия търговец на петрол в света заяви, че според него цените на петрола ще останат ниски в рамките на следващото десетилетие", каза още Рейми Иносенсио.

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от Пазари