Segway-Ninebot пуска скутер с автоматично придвижване до електростанция

Очаква се новите скутери да се появят през идната пролет

Градската мобилност би могла да претърпи поредната сериозна промяна. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Градската мобилност би могла да претърпи поредната сериозна промяна. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Пекинският конгломерат Segway-Ninebot Group обяви официално намеренията си да предложи на своите клиенти електрически скутер, който сам да открива електрозарядни станции и да се придвижва към тях без нуждата от човешка намеса. Това научаваме от публикация на Ройтерс.

Скутерите с изкуствен интелект, контролирани от облак, могат радикално да подобрят бизнеса със споделяне на превозни средства, коментира президентът и изпълнителен директор на компанията Гао Луфенг. „Трудната част пред услугата е да подобрим поддръжката при по-ниска цена“, казва още ръководителят.

Луфенг също така смята, че скутерите ще изместят велосипедите в градската микромобилност, тъй като пестенето на енергия е в природата на хората.

Още по темата

Segway-Ninebot се надява, че ще съумее да предложи решението си на американските гиганти за споделено пътуване Uber и Lyft, макар от самите компании на този етап да запазват мълчание по темата.

Китайският иноватор планира да се появи на фондовата борса в новия технологичен индекс Star Market. Segway-Ninebot Group все пак успя да продаде 1,6 млн. скутера през 2018 г. по данни от финансовите ѝ отчети през април.

Очаква се цената на новия автономен скутер да достигне 10 000 юана (2 500 лв.), което може и да се окаже голяма пречка за по-широкото разпространение. Все пак в момента обикновените варианти варират на цени между 180-500 лв.

Тестовете на новата машина стартират през септември и ако всичко премине по план, ще видим първите скутери с изкуствен интелект по някое време между януари-април 2020 г.

Последни новини
Още от Препоръчани