Работодатели в действие: Възможности за кариерно развитие

Петър Ганчев, Директор Групов HR в MFG, и Поля Александрова, Групов ПР и Вътрешни комуникации в MFG, 01.07.2019

"Когато каним някого да се присъедини към нашия екип, търсим човекът да привнесе ново знание и нов опит, така че да бъдем още по-добри като организация“. Това каза Петър Ганчев, Директор Групов HR в MFG в епизод от поредицата „Работодатели в действие“*.

От своя страна финансовата група предлага възможност на хората да правят големи крачки в своето кариерно израстване.

„Всяка година холдингът стартира нови бизнеси или прави международна експанзия в нови дестинации. Това означава, че човек може да прави кариера не само в настоящите дружества, но и в дружества, които тепърва създаваме както в България, така и в чужбина”.

По думите на Ганчев един от начините човек да научи нови знания и умения е т.нар. „job shadowing” - кратко работно наблюдение, при което се дава възможност на човек да работи рамо до рамо с друг експерт от друга област.

Той добави, че в групата се практикува също и работната ротация като метод за развитие.

„Това е подход, при който даваме шанс на човек да стартира работа в друга област, друга роля, друга позиция. Това е дългосрочен проект. Обикновено е в рамките на 6-12 месеца, където човек реално съвместява нова роля и прави трансфер към нова позиция, към нова професия“.

Поля Александрова, Групов ПР и Вътрешни комуникации в MFG, от своя страна сподели социално отговорните каузи, които подкрепят екипите.

„Тази година нашите служители избраха четири каузи, около които градим различни социално-отговорни инициативи в продължение на цяла година. Сред тях има най-различни - екосъобразни, природозащитни каузи, защита и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, образование и ранно детско развитие“.

Тя посочи, че основополагащо в начина, по който се подбират каузите, е те да включват доброволчески елемент.

„Проблемите на обществото са проблеми за всички, независимо от това къде стоим. Важно е да работим в синергия заедно, за да ги решим“.

*В поредицата „Работодатели в действие“ ви показваме компании, които са активни в посока управление на човешкия капитал. Те разказват как изграждат благоприятна среда и сплотен екип. И как в условия на недостиг на таланти те задържат и мотивират своите.

Последни новини
Още от Препоръчани