Новият президент на ВУЗФ - изявен финансист и преподавател

Бизнес университетът привлече Апостол Апостолов

Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Апостол Апостолов, президент на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Апостол Апостолов е новият президент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), съобщават от висшето училище. Финансистът с дългогодишен опит и постижения в сферата и в мениджмънта вече се е ангажирал с новия пост, начело на образователната институция. Той има и повече от 10 години опит като преподавател във ВУЗФ в дисциплината “Kапиталови пазари“. Между 2003 и 2009 година е председател на Комисията за финансов надзор, а от 2011 година е начело на НС на Тексим банк.

От 2012 година Апостол Апостолов е председател на Съвета на директорите на „Централен депозитар“ и член на Надзорния съвет на “ЧЕЗ Разпределение“. Завършил е „Банки и банково дело“ в УНСС, а преди това Техническия университет в Пловдив. Специализира  в развитието на капиталовите пазари в периода от 1995 до 2009 г.

 „Щастлив съм, че имам възможността да заема водеща роля при развитието и утвърждаването на ВУЗФ като университетът, който създава новите предприемачи, бизнес лидери и мениджъри. Комплексният финансов и преподавателски опит, с който разполагам, ми позволява да разглеждам в детайли, от различни гледни точки, възможностите за развитието на университета и да продължа успешната мисия на основателите“, коментира президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов.

Ректорът на университета доц. д-р Григорий Вазов и Детелина Смилкова – вицепрезидент на учебното заведение, ще продължат да се грижат за академичната програма.

Преди старта на новата учебна година във ВУЗФ бяха разкрити нови бакалавърски и магистърски програми, които са отворени за прием.

На 11 септември се финализира сделката, с която ВУЗФ стана част от най-голямата бизнес медийна група в България – Investor Media Group.  

„През последните 15 години ВУЗФ доказа, че има решение на пропастта между нуждите на бизнеса и кадрите, които университетите обучават – над 90% от студентите ни започват работа по специалността, а 30% от тях са на ръководни позиции. Вярваме, че през следващите 15 години процентите на реализирани студенти с дипломи от ВУЗФ ще се увеличават, защото знаем рецептата – качествени преподаватели, практически обучения и стажове в много и различни водещи компании и постоянно обновяване на учебната програма според последните тенденции на пазара. Най-трудно беше да изградим основата, отсега нататък сме убедени, че резултатите ще стават все по-видими“, коментира доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ.

Последни новини
Още от Препоръчани