Европейските акции поскъпват с 20% спрямо най-ниските си стойности през март

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 14.04.2020

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските акции поскъпват след великденския уикенд в Западна Европа, увеличавайки ръстовете си с до 20% спрямо дъната, достигнати през март, насърчени от оптимизма, че разпространението на коронавируса се забавя в много от страните на Стария континент. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развите” с водещ Делян Петришки.

“Индексът Stoxx 600 се покачва с 1.3%, воден от миннодобивните и химическите компании”.

“Цените на акциите на компаниите от банковия сектор се търгуват с понижения в очакване на отчетите за тримесечието на американските JPMorgan и Wells Fargo”, отбеляза още Ийстън.

Пазарният анализатор посочи, че сезонът на отчетите наближава и в Европа, като трейдърите ще следят за отрязани дивиденти и понижения на очакванията за печалби на компаниите.

“Разбира се, инвеститорите продължават да наблюдават временните икономически блокади, до които се стигна в опит за овладяване разпространението на Covid-19”, коментира Ийстън. Той припомни, че Индия и Франция удължиха срока на рестрикциите, докато други страни, включително Германия и Великобритания, обсъждат колко още да останат валидни мерките.

Очаквайте видео материал с целия коментар. 

Всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук

Последни новини
Още от Пазари