Европейските акции поскъпват в очакване на нови мерки срещу коронавируса

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 19.02.2020

Акциите в Европа поскъпват на фона на признаците, че Китай може би планира нови мерки, за да подкрепи секторите от икономиката си, които бяха засегнати от забавянето заради коронавируса. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Stoxx 600 се покачва, воден от ръстовете в цените на книжата на миннодобивните и енергийните компании, след като Bloomberg предаде, че последните мерки в помощ на растежа включват и евентуално спасяване на някои авиолинии“.

„Акциите на Deutsche Telekom поскъпват, след като европейския ѝ отдел показаха ръст в продажбите за последното тримесечие“, посочи Ийстън.

Той добави, че книжата на Puma също поскъпват, след като производителят на спортни стоки прогнозира 10% ръст на продажбите си за годината.

„Петролът сорт Брент се насочва към най-дългото си поскъпване от над година, след като американските санкции върху най-големия производител в Русия и конфликта в Либия измениха фокуса към заплахата за предлагането“.

„Еврото се търгува близо до най-ниското си ниво от 2017 г.“, каза още пазарният анализатор.

 

Последни новини
Още от Пазари