Европейските акции поскъпват в очакване на посланията от Фед и ЕЦБ

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 11.02.2020

Европейските акции поскъпват, докато фокусът на инвеститорите се пренасочва от коронавируса към корпоративните новини. По-късно днес предстоят изказвания на гуверньорите на Европейската централна банка и Федералния резерв. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Европейският индекс Stoxx 600 регистрира дневен рекорд, воден от ръста в цените на акциите на енергийните и технологичните компании“.

„На валутните пазари паундът поскъпва след данни за представянето на британската икономика през четвъртото тримесечие, които надвишиха очакванията“, посочи Ийстън.

Той коментира и ситуацията на петролните пазари, като отбеляза, че цената на лекия суров петрол WTI възстановява част от по-ранните си загуби, след като се доближи до едногодишно дъно.

„През следващите часове предстои Кристин Лагард, ръководителят на ЕЦБ, и Джером Пауъл, който е начело на Фед, да коментират евентуалните икономически последици от коронавируса“, каза още анализаторът.

 

Последни новини
Още от Пазари