Европейските борси се възстановяват след 2-дневните спадове

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 07.01.2020

Цените на европейските акции се възстановяват след 2-дневните спадове, водени от компаниите в технологичния и банковия сектор, докато инвеститорите следят ситуацията в Близкия изток за евентуална ескалация. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Акциите на британската Premier Oil поскъпват със 17%, след като компанията се споразумя да придобие някои активи в Северно море от BP в сделка за 625 млн. долара“, посочи Ийстън.

Той коментира и спада в цената на книжата на Aston Martin с 16%, след като британският производител обяви, че печалбата му за миналата година се понижава.

“Междувременно акциите на компаниите за чипове повеждат технологичния сектор нагоре“.

Ийстън посочи още, че златото продължава да поевтинява, след като цената му достигна най-високото си ниво от над 6 години насам. „Цената на петрола сорт Брент се понижава с около 4 долара след върха, който достигна в понеделник“, отбеляза анализаторът.

Ийстън добави, че европейските инвеститори следят и политиката в Испания, където изглежда лидерът на социалистите Педро Санчес ще успее да си осигури мнозинство и да встъпи в длъжност.

Последни новини
Още от Пазари