Подновеното напрежение между САЩ и Китай оцвети в червено европейските борси

Пазарен коментар на Джо Истън, Bloomberg Лондон, В развитие, 28.11.2019

Европейските акции поевтиняват на фона на подновеното напрежение между САЩ и Китай, след като американският президент Доналд Тръмп подкрепи протестиращите в Хонконг. Това каза пазарният анализатор Джо Истън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Индексът Stoxx 600 се насочва към прекратяване на четирите последователни сесии на ръстове, а спадовете повеждат акциите на автомобилните и технологични компании. В Лондон FTSE 100 се понижава на фона на очаквания консерваторите да спечелят мнозинство на парламентарните избори през декември“.

„Междувременно акциите на британския кредитор Virgin Money поскъпват с рекордните 24%, след като анализаторите насочиха вниманието към подобрението в капиталовата позиция на компанията“, посочи Потс.

„Акциите на Remy Cointreau поевтиняват до 5-месечно дъно, след като компанията за производство на коняк пропусна очакванията за първото полугодие“.

„Дружествата с експозиция към Латинска Америка - като Santander и UniCredit, са внимателно следени след разпродажбите в сряда на латиноамериканските валути“, коментира още пазарният анализатор.

Потс се спря и на търговията на петролните пазари. Той посочи, че цената на черното злато се понижава за втори пореден ден на фона на високите запаси в САЩ.

„Доклад на Организацията на страните износителки на петрол показа, че картелът очаква балансиран пазар през 2020 г. при сегашните нива на производство“, допълни Потс.

 

Последни новини
Още от Пазари