Червена вълна на щатските борси заради слаби икономически данни

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 31.10.2019

Цените на американските акции регистрират най-голямото си понижение от 3 седмици насам след слабите данни от производствения сектор. Това каза пазарният анализатор Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

“Инвеститорите оценяват сигналите след вчерашното заседание на Федералния резерв на фона на подновените търговски опасения, след като Чили отмени домакинството си на срещата на страните от Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) през ноември“.

Още по темата

Още по темата

“По-рано днес членове на китайското правителство предупредиха, че няма да отстъпят по най-важните търговски въпроси”, посочи още Янг.

Пазарният анализатор коментира последните икономически данни от САЩ, като посочи, че регионалният показател за производството не е отговорил на прогнозите на икономистите, докато заявките за помощ при безработица се увеличават повече от очакваното.

„Акциите на Kraft Heinz поскъпват, след като резултатите на компанията за третото фискално тримесечие надминаха очакванията, докато книжата на Wayfair и Hanesbrands поевтиняват заради слабите резултати“.

 

Последни новини
Още от Пазари