Разпродажби засегнаха и пазарите в Азия

Пазарите в Южна Корея и Китай са затворени на 3 октомври

Жилищен квартал в Сидни, операта и мостът Харбър. 12 януарир 2019. Photographer: Brendon Thorne/Bloomberg Жилищен квартал в Сидни, операта и мостът Харбър. 12 януарир 2019. Photographer: Brendon Thorne/Bloomberg

Разпродажби засегнаха и пазарите в Азия след спада в САЩ, воден от поредната порция лоши данни от САЩ, съобщи от Сидни Пол Алън от Bloomberg.

Японската йена продължава да се засилва до 107 спрямо щатския долар заради търсенето на активи убежища. Пазарите в Южна Корея и Китай днес са затворени. Най-силните спадове са в Япония, а в Хонконг са по-умерени въпреки протестите. Петролът се стабилизира около най-ниското си ниво за почти 2 месеца, а златото се колебае около 1500 долара за тройунция.

САЩ обяви, че ще наложи мита от 25% върху внос от ЕС на земеделски и индустриални стоки и 10% върху внос на самолети на 18 октомври, съобщи търговският представител Робърт Лайтхаузер. Решението бе съобщено, след като на 2 октомври Световната търговска организация (СТО) позволи на САЩ да обложи с мита европейски внос за 7,5 млрд долара. Това е оценката на щетите за Boeing в резултат на европейските субсидии за Airbus според СТО. Спорът се водеше от 15 години.

 

Последни новини
Още от Пазари