Азиатските борси не намират единна посока във вторник

Цените на жилищата в Китай забавят ръста си за трети месец през август

Хонконг, Китай. Photographer: Paul Yeung/Bloomberg Хонконг, Китай. Photographer: Paul Yeung/Bloomberg

Смесени пазари в Азия във вторник, докато инвеститорите оценяват повишените геополитически рискове след атаката с дронове над петролни мощности в Саудитска Арабия.

Юанът е под натиск и фючърсите на 10-годишните китайски облигации изтриха ръстовете, слес като PBOC остави лихвата в средносрочен план без промяна.

Китайските акции остават под натиск заради по-меките данни, съобщи Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг.

Цените на жилищата в Китай забавят ръста си за трети пореден месец през август на континента.

 

Шънджън, Китай, 15 август 2019. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg.

 

Президентът Доналд Тръмп обеща на съюзниците подкрепа след нападението над енергийната инфраструктура след като през уикенда каза, че САЩ е "в готовност за действия".

Последните събития в Близкия изток засенчиха тревогите от търговската война. Американски и китайски представители се очаква да подновят преговорите след седмица и половина. Китайска делегация, водена от зам.-министъра на финансите Ляо Мин пристига в сряда в САЩ, съобщи Министерството на търговията в Пекин.

Тръмп каза във вторник, че САЩ и Япония са постигнали предварително споразумение за митата. Президентът на САЩ обяви в бележка до Конгреса, че САЩ ще сключи договор с Япония за дигиталната търговия.

 

Федералният резерв започва двудневното си заседание и президентът Джеръм Пауъл се очаква да даде пресконференция в сряда.

В четвъртък са заседанията на BoJ и BoE.

Чуйте Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг на 17 септемврпи 2019.

video]

 

Последни новини
Още от Пазари