Европейските акции поскъпват за втори пореден ден

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 13.09.2019

Eвропейските акции се покачват за втори пореден ден, а мерките за ликвидност, които бяха обявени вчера от Европейската централна банка подкрепят книжата на банките. Секторите, разчитащи на търговията, като технологичния и този на основните метали се покачват поради оптимизма за сключване на сделка преди преговорите на високо равнище между САЩ и Китай през октомври. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.
 
"На валутните пазари еврото поскъпва, а отзвукът на трейдърите към всеобхватния пакет от стимули на ЕЦБ е по-ограничен от очакваното, като гуверньорът на ЕЦБ Марио Драги заяви, че вероятността за рецесия в еврозоната не е голяма. А според медийни репортажи след заседанието на банката, няколко от членовете на борда ѝ са били против връщането на програмата за количествени улеснения". 
 
Междувременно лирата поскъпва след новината, че демократичната Юнионистка партия ще приеме Северна Ирландия да спазва част от правилата на ЕС след Brexit като част от нова сделка. Това засили оптимизма, че сценарият за излизане без сделка може да бъде избегнат, коментира той. 

Вижте целия пазарен коментар във видеото.
Последни новини
Още от Пазари