Технологичните компании поведоха спадовете на щатските борси

Пазарен коментар на Едуард Лъдлоу, Bloomberg Сан Франциско, В развитие, 20.05.2019 г.

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Цените на американските акции се понижават, като книжата на технологичните компании са сред най-засегнатите след хода на Белия дом срещу китайския гигант Huawei. Това каза пазарният анализатор Едуард Лъдлоу, Bloomberg Сан Франциско, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки

Още по темата

Още по темата

Поевтиняването на технологичните акции се отрази най-сериозно на индекса NASDAQ, който се понижава с малко над 1%. S&P отбеляза спад от 0,5%, DOW JONES – от 0,2%“.

Спадовете на американските фондови пазари не се отразиха на облигациите, коментира Лъдлоу.

Доходността по 10-годишните държавни облигации се покачи само с един процентен пункт, достигайки 2,4%. По-късно днес се очакват изказвания на множество членове на Федералния резерв, включително на председателя Джером Пауъл“.

Лекият суров петрол WTI поскъпва с 0,6%, след като Саудитска Арабия и други важни производители от Организацията на страните износителки на петрол дадоха сигнали, че възнамеряват да ограничават доставките си до края на годината, като обаче обещаха да предотвратят недостатъци на пазара, посочи още пазарният анализатор.

Акциите на американския производител на електромобили Tesla се търгуват на най-ниското си ниво от декември 2016 г. насам, като цената им се понижи отвъд границата от 200 долара за акция, каза още пазарният анализатор.

„Анализаторът от Дан Айвс от Wedbush Securities понижи целевото ниво за книжата на Tesla от 275 долара на 230 долара за акция, като посочи, че производителят на електромобили се намира пред множество предизвикателства преди да достигне целите си за рентабилност... Айвс нарече ситуацията "код червено", тъй като в момент, в който Tesla би трябвало да обърне внимание на осигуряване на търсене за седана Model 3, тя започва да предлага застрахователни продукти, роботизирани таксита и пр.". 

Още по темата

Очаквайте видео материал с целия пазарен коментар. 

Последни новини
Още от Пазари