Азиатските акции се търгуват разнопосочно, загубите в Джакарта - най-солидни

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 03.05.2019

Азиатските пазари завършват седмицата разнопосочно, като акциите в Джакарта отчитат най-големите загуби, а местните индекси спадат с над 1%. Китайските акции, които се търгуват в Хонконг, също се понижават. Hang Seng възобновява спада си, и инвеститорите не успяват да намерят катализатори, които да поддържат най-добрия старт на годината от 2015 насам. Това коментира Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Христо Николов и Живка Попатанасова.

"Преди дългия уикенд акциите в Южна Корея се понижават заради дискреционните компании. Книжата на Kia Motors поевтиняха след 5% спад на продажбите през април".

В Сидни акциите се колебаят, след като повишението на потребителските и технологичните акции се компенсира от спада на енергийните и финансовите компании, посочи Камарудин. "Австралийският долар поевтиня до под 70 американски цента, след като данните за одобрението на нови сгради разочароваха, което увеличава залозите, че Австралийската централна банка вероятно ще премине към разхлабване на политиката", допълни тя.

Вижте целия коментар във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари