Акциите в САЩ поскъпват заради положителните данни за заетостта

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 03.05.2019

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските акции отбелязаха поскъпване, след като данните за заетостта в САЩ надминаха предварителните прогнози и усилиха оптимизма за най-голямата икономика в света. Индексът S&P 500 преустанови двудневния си спад, докато докладът показа, че трудовият пазар може да подкрепя ръста, без да предизвиква инфлация. Това каза пазарният анализатор Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Докладът показа, че новите работни места извън селскостопанския сектор в САЩ нарастват с 263 хиляди".

Безработицата спада до рекордно 49-годишно дъно през април на фона на силно наемане и по-слаби от прогнозираното ръстове във възнагражденията, заяви тя.

"Трейдърите оценяват данните, за да открият сигнали за посоката на американския ръст. Междувременно председателя на Фед Джером Пауъл не отговори на очакванията, че следващият ход на централната банка ще е лихвено съкращение.  Лекият суров петрол поскъпна, както и златото".

Търговските преговори между САЩ и Китай са отново на дневен ред, като се очаква да продължат във Вашингтон другата седмица, а двете страни се надяват да постигнат сделка скоро, обясни Янг.

Очаквайте видео материал с целия пазарен коментар.

Последни новини
Още от Пазари