Акциите на петролните компании в Азия поскъпват заради ситуацията в Либия

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 08.04.2019

Търговията при азиатските акции е разнопосочна, а регионалният бенчмарк се намира близо до 6-месечен връх. Китайските акции се колебаят, след като пазарите в региона възобновиха търговията. Технологичните компании са най-големи загуби от Shanghai Composite. Това съобщи Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Hang Seng запази повишението си и надмина 30 000 пункта за първи път от юни насам, посочи Камарудин. "Книжата на японските компании са подложени на натиск, след като в петък достигнаха едномесечен връх. Йената поскъпва за първи път от четири дни, а инвеститорите очакват повече яснота по евентуалната търговска сделка между Сащ и Китай. Акциите в Сеул се понижават и прекъсват 6-дневна положителна серия. Корейският вон поевтиня, след като чуждестранни фондове продадоха облигациите си", уточни тя.

"В целия азиатски региона акциите на петролните компании продължават да поскъпват, след като боевете в Либия увеличиха риска от прекъсвания в доставките. Това е още една причина хедж фондовете за по-положителните нагласи към петрола, като нетните дъпги позиции по фючърси на лекия суров петрол достигнаха най-голямото количество от октомври насам".

Вижте целия коментар във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари