Петролът поевтиня след призива на Тръмп към ОПЕК за ръст на производството

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 28.03.2019

Американските акции се колебаят между ръстове и спадове, докато ръстът при облигациите отново се успокои. В момента Dow, Nasdaq, и S&P 500 са нагоре с малко над 0,1%, а фючърсите по петрола, търгуван в Ню Йорк, са леко в понижение и достигат под 60 долара за барел. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска ОПЕК да увеличи производството. Според него това е "много важно", за да се поддържат ниски цени на петрола".

Днешното понижение в цените на акциите започна, след като икономическият съветник в Белия дом Лари Къдлоу каза, че администрацията на Тръмп е готова да продължава да преговаря с Пекин в продължение на седмици или дори години, обясни Кийнан.

"Трейдърите остават под напрежение, след като силното поскъпване на облигациите засили опасенията, че предстои забавяне на икономиката. Много анализатори, включително тези в Goldman, казаха, че няма причини за опасения и че акциите ще поскъпнат".

Във видео материала вижте целия пазарен коментар.

Последни новини
Още от Пазари