Фармацевтичните компании поведоха ръстовете в Stoxx 600

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 26.03.2019

Европейските акции поскъпват днес след положителна сесия в Азия. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Живка Попатанасова.

Ръстовете в цените на акциите на фармацевтичните компании подкрепиха индекса Stoxx 600, който отбеляза повишение от 0,5%. Индексите Dax и FTSE се покачват 0,3%, CAC40 - с 0,7%“.

Книжата на самолетния производител Airbus се търгуват с ценово повишение от 3% в Париж, след като стана ясно, че Китай ще купи 300 самолета от компанията, посочи Килхоф.

Сделката е оценена на 35 млрд. долара и е нов удар върху американската Boeing след двете катастрофи с нейни самолети”.

Още по темата

Още по темата

Междувременно секторът на европейските автопроизводители отчита понижения за 5-ти пореден ден, теглен надолу от производителя на луксозни коли BMW, който предупреди за „значителен“ спад на печалбата си през тази година заради постоянното напрежение от търговската война, добави пазарният анализатор.

„Доходността по 10-годишните германски облигации нараства с 1 базисен пункт - първо покачване от една седмица насам, макар че все още е на отрицателна територия. Доходността по 10-годишните британски облигации нарасна с 2 базисни пункта до 1,009%“.

 

Последни новини
Още от Пазари