Тревожни новини разколебаха позициите на трите големи американски индекса

Пазарен коментар на Кейли Лайнц, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 14.03.2019

И трите големи американски индекса са волатилни днес. Колебаят се между ръст и спад заради тревоги за търговията след съобщението, че срещата между президентите Доналд Тръмп и Си Дзинпин ще бъде отложена най-рано за април. Търговските тревоги подкрепиха и долара.Това съобщи за американските пазари днес Кейли Лайнц, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"Доларът поскъпва за пръв път от пет сесии и стойността му е с около 0.3% по-висока, като изпреварва всички валути от Г-10. GE днес издаде насоки, според които през 2019 свободните парични потоци ще са около $2 милиарда. Но имаме и някакъв оптимизъм, защото главният изпълнителен директор Лари Кълп обеща увеличение на паричните потоци догодина, след корекцията през 2019 и каза, че ще има позитивнен паричен поток през 2020", посочи Лайнц.

Пазарният анализатор съобщи за поскъпването на акциите на Apple с 1% ръст.

"Това е пети пореден ден на ръст и за седмицата поскъпването на акциите на технологичната компания е над 6%. Днес компанията отбеляза ръст, след като бе ъпгрейдната от Cowen, които казаха, че бизнесът с услуги на Apple ще помогне в дългосрочния ръст на акциите й. Dollar General има близо 9% спад, най-голям от близо 10 месеца, компанията съобщи, че програмите за ефективност на магазините й ще донесат увеличение на разходите с $50 млн тази година и ще намалят печалбата на акция с около 15 цента", съобщи пазарният анализатор.

Facebook изтри около 2% от стойността, след като компанията се изправи пред един от най-големите и дълги сривове в историята. Сривът на Facebook, Instagram и Messenger започна към 18ч. българско време в сряда, уточни Лайнц.

"Акциите на Boeing днес също се понижиха, след като Федералната въздухоплавателна агенция се присъедини към останалата част на света и приземи снощи всички самолети 737 max 8. Американските власти днес казаха, че самолетите мога да останат на земята до април".

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари