Азиатските пазари възвръщат импулса си към поскъпване на активите

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 12.03.2019

Азиатските акции възвръщат импулса си за поскъпване, докато се успокояват рисковите фактори: от по-добрите данни за продажбите на дребно в САЩ до увеличаване на оптимизма, че няма да има твърд Brexit. Това съобщи Софи Камарудин, пазарен анализатор, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Това изпрати британския паунд до най-големия му 2-дневен ръст от ноември насам. Продължава ентусиазмът за водещия ръст на китайските капиталови пазари в световен план. Индексът Shanghai Comp се покачва с над 1% след доклад на държавната медийна агенция Xinhua, че САЩ и Китай уговарят следващите стъпки в търговските преговори. Индексът Hang Seng в Хонконг е поведен нагоре от технологичните, фармацевтичните и акциите на компаниите за потребителски стоки. Китайският интернет гигант Meituan е изключение, тъй като акциите му поевтиняват, след като компанията отчете по-голяма от очакваното загуба през тримесечието до декември", каза още Камарудин.

Пазарният анализатор добави, че в Токио индексът Nikkei 225 се ориентира към ръстовете си от понеделник, докато йената поевтинява. Австралийският ASX 200 е поведен нагоре от компаниите за суровини, като така спира 2-дневния му спад.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари