Китайските акции поведоха с ръстовете си азиатските пазари към по-високи стойности

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 11.03.2019

Виждаме да се появява апетит към риск след бавно начало на сесията в Азия, като китайските акции повеждат в ръстовете. Това съобщи Софи Камарудин, пазарен анализатор, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

Индексът на компаниите с малка капитализация Chinext се покачва с почти 3%, докато индексът на големите компании CSI 200 добавя 2,5% към стойността си, каза още Камарудин.

"Индексът Shanghai Comp е повишил стойностите си с 1,2% след петъчния си спад, който бе най-лошият за индекса от 5 месеца. Настроението се обърна към по-голям апетит към риск в Токио, където индексът Nikkei 225 продължава своя ръст за 5-та поредна сесия в началото на седмицата. Това става на фона на очакването на решение за паричната политика от ЯЦБ, както и прогноза от централната банка за ръста и инфлацията", съобщава пазарният анализатор.

Камарудин подчерта, че индексът Kospi е поставен под натиск, докато ASX 200 продължава да спада. Австралийският долар поевтинява на фона на забавящи се резултати за китайския кредитен пазар. А британският паунд поевтинява преди вота във вторник в британския парламент, при който се очаква Тереза Мей да не успее да получи подкрепа за своя план за Brexit.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари