Капиталовите пазари се отърсват от най-лошата си седмица за годината

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 11.03.2019

На всички европейски борси днес акциите поскъпват, а капиталовите пазари се отърсват от най-лошата си седмица за годината. Stoxx 600, Dax и CAC40 се покачват с 0,2%, докато FTSE нарасна с 0,5%. Това става след като в азиатската борсова сесия Nikkei, Hang Seng и CSI300 – всички приключиха на зелено. Това съобщи Сандра Килхоф, пазарен анализатор Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

"Позитивното пазарно настроение дава отражение, след като гуверньорът на Китайската народна банка каза, че Китай и САЩ като цяло са в общо съгласие по много ключови въпроси. Междувременно фючърсите по американските акции сочат към разнопосочна борсова сесия, като фючърсите по S&P 500 са сравнително без промяна, но тези по Dow Jones са насочени да отворят с 0,6% в понижение", каза пазарният анализатор.

Според анализатори, цитирани от Килхоф, Boeing може да е основна тежест за индекса днес, след като акциите на компанията вече поевтиняха на борсата в Щутгарт. Това се случи след като Китай приземи всичките свои самолети модел Boeing 737 Max, след вчерашната трагична самолетна катастрофа на Ethiopian Airlines.

"Също така следим Deutsche Bank и Commerzbank – акциите и на двете банки поскъпнаха днес заради увеличаващ се напредък в процеса на сливането им", посочи Килхоф.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Новини от света