Ръст на европейските пазари след силната азиатска сесия

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 01.03.2019

Днес има апетит към риск у инвеститорите, а активите на европейските пазари се търгуват с повишение, след силна сесия в Азия. Положителното настроение идва от китайския промишлен индекс на Caixin, който надхвърли очакванията, предоставяйки успокоение на инвеститорите, опасяващи се за световния ръст. Пазарите също така получават стимул от новините, че MSCI ще увеличи присъствието на китайски акции в своите глобални индекси. Това съобщи пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

В резултат на тези стимули индексите Stoxx 600 и FTSE 100 са повишили стойностите си с 0,5%, а Dax покачи стойност с над 1%, посочи още Килхоф.

"При компаниите - акциите на Moncler поскъпнаха с над 11% в Милано, компанията излезе с надхвърлящи очакванията финансови резултати. Акциите на WPP също поскъпнаха с над 8% в Лондон, след като финансовите резултати не предоставиха лоши изненади. Най-голямата рекламна група в света губи бизнес на фона на затруднения да се приспособи към тласъка към дигитален маркетинг. Компанията обаче предостави известна надежда днес. От другата страна на спектъра, акциите на Man Group поевтиняха с над 4%, причината - финансовите й резултати са се свили с повече от очакваното. Британската фирма за управление на хедж фондове цитира пазарната слабост и валутни загуби като основна причина, че възнагражденията за постигнати резултати са потънали с 81%", уточни пазарният анализатор.

 Доходността по 10-годишните германски книжа и тази по британските облигации е без промяна днес, посочи още анализаторът.

Вижте целия коментар във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари