Седмичното отстъпление на азиатските акции

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 22.02.2019

Приключваме лоша седмица за икономическите данни в Азия с по-слаби показатели за ръст от САЩ и Европа – което оказва натиск върху пазарното настроение този петък, след което азиатските акции отстъпват и прекъсват 4-дневен ръст. Инвеститорите изчакват за сигнали относно напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай. Това констатира Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

"Дори перспективите Китай да увеличи купуването на селскостопански продукти не подкрепят особено апетита към риск. Индексът Shanghai Comp е почти без промяна, като спада при компаниите за суровини компенсира покачването при акциите на телекомите и технологичните компании".

Nikkei 225 отстъпва за първи ден в края на седмица, в която излязоха мрачни данни за износа от Япония, спомена Камарудин. "Индексът Hang Seng намали спадовете, но продължава понижението от четвъртък. Индексът ASX 200 в Сидни е изключение от общия тренд, отърсвайки се от опасенията, че Китай ще забрани вноса на въглища от Австралия", обобщи данните тя.

 

Последни новини
Още от Пазари