Подем при азиатските акции след напредък в търговските преговори

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 21.02.2019

Азиатските акции успяха да добият импулс при подновен оптимизъм относно търговията след като поевтиняха по-рано през сесията. Възобновяването на настроението към риск се върна след репортаж, че преговарящите от страна на САЩ и Китай изготвят текстове за възможна търговска сделка. Това съобщи Софи Камарудин, пазарен коментатор от Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

"Китайските акции в резултат разширяват ръстовете си, като индексът на технологичните компании с малка капитализация скочи с над 1,5%. Юанът също се покачва – насочен да затвори под границата от 6,70, търгувайки се на двуседмичен връх".

Индексът Hang Seng се покачи до връх от юли 2018, посочи Камарудин. "В Сидни австралийските акции са се насочили да затворят до равнище над 6100 пункта в условия на нови финансови резултати. Корейските инвеститори са по-малко ентусиазирани обаче, тъй като Kospi е почти без промяна, докато спадът в корейския износ сигнализира отражения върху китайското търсене от търговското напрежение", обобщи ситуацията тя.

 

Последни новини
Още от Пазари