Очакванията за новите модели на Samsung подкрепиха азиатския Kospi

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 20.02.2019

Азиатските акции поскъпват за 3-ти пореден път, но остават далеч от върховите си стойности. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Японските акции съкратиха ръстовете си, водени от спадовете при цените на книжата на производителите на електроника и търговците на дребно. Пазарите обаче не реагираха негативно на разочароващите търговски данни за страната, след като стана ясно, че Япония отчита търговски дефицит през януари със спад в износа от над 8%“.

В Сидни австралийските акции отстъпват след 3-дневното поскъпване, а китайските акции са под натиск, като най-силно отрицателно влияние оказват технологичните и фармацевтичните компании в Шанхай, добави Камарудин.

Фармацевтичните акции поевтиняват и в Хонконг, след като Китай затегна ограниченията за ценообразуването на лекарствата. Индексът Hang Seng остава на зелена територия при подкрепа от акциите на казино операторите в Макао. Индексът Kospi също се покачва, като най-голяма подкрепа дава технологичният концерн Samsung преди дългоочакваното представяне на 3 нови смартфона тази сряда“.

Вижте повече във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари