Walmart стимулира потребителското търсене и повиши цените на американските акции

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 19.02.2019

Цената на американките акции се повишава значително, след като високите печалби на Walmart, най-големия търговец на дребно в света, стимулираха потребителското търсене, а стойността на държавните ценни книжа се повиши, тъй като инвеститорите оцениха перспективите за търговска сделка с Китай. Това съобщи пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.  

Индексът S&P 500 също се повиши. Представяне на Walmart през празничното последно тримесечие беше най-доброто в рамките на едно десетилетие. Положителните данни повишиха цените на акциите на компаниите в сектора на търговията на дребно и жилищните строители, посочи Кийнан. 

Акциите на американските кредитори рязко се понижиха, след като доходността по 10 годишните  ДЦК слезе под 2,64%. Цената на американския долар се понижи спрямо повечето основни валути в кошницата преди изказванията на членовете на Федералния резерв тази седмица, което ще хвърли повече светлина на промяната на тона на централната банка от по-враждебен към по-миролюбив.

Вижте целия коментар във видео материала.

Последни новини
Още от Пазари