Стойностите на американските акции слязоха до най-ниското си ниво за 2 седмици

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 07.02.2019

Американските акции се понижиха до най-ниското си ниво от две седмици, след като безпокойството на инвеститорите се повиши, тъй като администрацията на Тръмп няма да сключи търговско споразумение с Китай преди крайния срок през март и търговската война ще ескалира. Цената на държавните ценни книжа рязко се повиши. Това съобщи Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров

Поскъпването на акциите след Коледа, което добави 16% към индекса S&P 500 е под все по-голямо напрежение на фона на съобщенията, че двамата търговски партньори остават далеч от сключване на сделка и че президентите на страната няма да се срещнат преди по-високите мита се предвижда, че ще окажат въздействие върху китайските продукти. Акциите днес отвориха по-надолу, след като официалните прогнози от Европа сигнализират, че ще има забавяне на икономиката в региона и заради притесненията, че работата на американското правителство ще остане блокирана.

Ето как един стратег изтласква неща: „Когато тези цифри излязат от Европа, това просто ви напомня:„ Е, боже, това е проблем и това е симптоматично за всички тези преобладаващи виждания, че световната икономика се забавя ... "Бих помислил, че Китай и това, което се случва с Китай, е основният макроикономически проблем, пред който американските запаси се сблъскват в краткосрочен план."

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари