Tencent подпомогна Hang Seng

Пазарен коментар на Ришаат Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 24.01.2019

В Хонконг индексът Hang Seng се забавя, но все пак е 2/10-и от процента нагоре. Tencent е компанията, която го издърпва нагоре на фона  на китайската реакция спрямо новите услуги на технологичния гигант. Това съобщи пазарният коментатор от Bloomberg Хонконг Ришаат Саламат в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

Shanghai Comp възстанови загубите си и се насочва към спадовете си през ноември, посочи Ришаат Саламат. Нивото на индекса в момента е с 0.34% нагоре, уточни той.

В Сеул централната банка остави лихвените проценти на изчакване, въпреки това значително намали прогнозата си за инфлацията през годината, коментира още Саламат.

"Банковата ревизия създаде усещането, че следващият ход по отношение на лихвите може би ще е в посока надолу, което повиши индекса Kospi с близо 5 десети от процента. Производителят на чипове SK Hynix помага за напредъка там. Компанията може би наистина разочарова инвеститорите със своите приходи, но въпреки това инвеститорите те продължиха да се осланят на дивидентите. Акциите на Hynix са се повишили с близо 5%".

В момента сме в режим на очакване, а някои се питат дали това е затишие преди буря, обобщи азиатските пазарни настроения Ришаат Саламат.

Очаквайте видео материал с цялото интервю.

Последни новини
Още от Пазари