Основните европейски индекси губят от стойностите си със старта на пазарната седмица

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 21.01.2019

Отрицателен старт на седмицата за европейските акции. Днес инвеститорите претеглят разнопосочни послания за икономиката и търговията и след положителни стойности в търговската сесия в Азия, почти всички европейски пазарни индекси досега са в червеното поле. Това съобщи пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Ние сме едва по-малко от 2 часа от началото на търговския ден, а италианският FTSEMIB е с 0,6% най-лошият изпълнител. Германският DAX спадна с 0,4%, а CAC във Франция с 0,2%", съобщи Потс.

Той посочи още промяната в европейската търговия след силното покачване на пазарните стойности миналата седмица, повлияно от признаците за сключване на търговското примирие от страна на САЩ и Китай, сега инвеститорите са изправени пред по-сложна картина.

Фактите по-рано потвърдиха, че китайската икономика отчита ръст с най-бавни темпове след глобалната финансова криза. Но декемврийските данни за Китай успокояват, че индустриалното производство и продажбите на дребно са останали стабилни, съобщи пазарният анализатор.

Целия пазарен коментар гледайте във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари